SELFI TOIDUFESTIVALI VÕIDURETSEPT

9. oktoobril peeti järjekordne Selfi toidufestival. Võitnud meeskonna võiduretsepti “Hõrkoli salat”.

Mahlane kalkuni-juustusalat, krooniks röstitud seedermänniseemned ja saiakrutoonid

Sobib kõige ideaalsemal moel serveerida suurele alusele ning pakkuda seda suvisel peolaual, kõrvale serveeritud pestokastet saab igaüks lisada just oma soovide kohaselt. Salatil võiks enne serveerimist lasta veidi jahedas seista, nii ühtlustuvad maitsed  paremini ning tulemus on üllatuslik.

  • 400 g Rannamõisa Jahutatud kalkunirinnaliha
  • 3 sl seedermänniseemneid
  • 150-175 g erinevat rohelist salatit (jääsalat, lollo rosso)
  • 200 g ananassitükke
  • 3 keedetud muna
  • 75 g peenelt riivitud juustu
  • kõrvitsaseemneõli
  • meresoola
  • Saiakrutoonid:
  • 3 saiaviilu
  • 1 tl kuivatatud basiilikut
  • näpuotsatäis soola
  • 2 sl oliiviõli 

Pestokaste:

  • 2 dl maitsestamata jogurtit
  • 1 dl majoneesi
  • 2 tl pestot
  • 1 tl mahedamaitselist sinepit
  • 0,5-1 tl suhkrut
  • soola

Lõika kalkunifilee väikesteks tükkideks ja prae pannil küpseks. Maitsesta soola ja pipraga. 

Rösti ahjus 200 kraadi juures 5 minutit seedermänniseemneid. 

Lõika saiaviilud kuubikuteks, lisa 1 tl basiilikut, näpuotsatäis soola, piserda peale 2 sl õli ja raputa korralikult kõik segamini. Rästi saiakuubikuid ahjus 200 kraadi juures, kuni need on ilusti kuldpruunid ja krõbedad.