SELFI KUULUS TOIDUFESTIVAL

Laupäeval, 6.oktoobril toimus taaskord väga oodatud SELFi toidufestival! Toidufestival toimub igal aastal vahetult peale SELFi ametlikku sünnipäeva tähistamist. Juba teist aastat võõrustasid meid Karin ja Vahur oma mõnusas suvekodus Agalis.

Seekord olid korraldajateks Karin, Agne ja Ülle kui eelmisel aastal võitnud naiskond. Teemaks valisime “vene köök”. Võistkondi oli sel aastal kolm (vastavalt supp, pearoog ja magustoit) ning kõik tiimid pidid alustuseks pakkuma ka ühe eelroa. Kvalifitseerumiseks oli vajalik vene-teemaline hoidis ning kõik toidud pidid sisaldama vähemalt kahte kodumaist aiavilja.

Hääletamise tulemusena osutus võitjaks forelli-tartar a la Katrin Tiivel (retsept all). Veel pakuti sibulapirukaid, kalamarja saiakesi, seljankat ning pajarooga lihaga. Magusast olid kohupiima pannkoogid kuuma kirsikastme ja vahukoorega või kõrvitsa-ingveri moosi või apelsini-rabarberi moosiga. Lisaks üllatati meid ühe suurepärase Pavlovaga!

Lõpuks olime väsinud, aga rõõmsad 🙂
Ilm õnnistas meid, järvevesi säras päikeses ning lapsed-koerad pakkusid kalameestele seltsi.

Järgmine SELFi sünnipäev ja seega arvatavasti ka toidufestival toimuvad Tallinnas, korraldajateks on siis Liis, Kristi, Agne, Katrin ja Ann!

Forellitartariga röstsaiad
Neljale sööjale eelroaks tee umbes nii:
ca 500gr forelli või lõhet – puhasta filee ja haki peeneteks kuubikuteks
1 salottsibul – haki hästi peeneks
1/2-1 laimi mahl (oleneb suurusest)
sörts valget viina (aitab maitsestuda)
soola, pipart
ca 1/2 tomatit kuubikutena
maitse järgi koriandri lehti

Sega kõik hakitu kokku, maitsesta soola, pipra, laimimahla, väikese viinaga.